En garde (elektrisch schermen als in de wedstrijden)

In deze traditionele Europese vechtsport ontdekt u de ridder in uzelf. Tijdens de workshop leren de deelnemers spelenderwijs en met humor welke technieken en tactieken er nodig zijn om je tegenstander te verslaan.
De deelnemers komen zichzelf tegen in hun gedrag. Alertheid, timing, controle, durf, inzicht en respect naar de ander zijn de sleutels voor succes en overwinning. In de workshop wordt gewerkt in tweetallen en in teamverband.
Schermen is voor iedereen
De professionaliteit van de scherminstructeurs is dusdanig hoog dat zij ervoor kunnen zorgen dat iedereen, ongeacht de leeftijd of fysieke gesteldheid, mee kan doen. Zo krijgt elke deelnemer de kans om kennis te maken met deze unieke sport.
 

De inhoud van de workshop schermen

  • -  Introductie en toelichting in de geschiedenis en de verschillende disciplines van de schermsport (floret, degen en sabel)
  • -  Leren van een aantal basis voet- en armtechnieken (op floret) en speluitleg, nodig om het schermspel te starten
  • -  Het schermspel gaat beginnen. Op eenvoudige wijze gaat u het duel aan met uw tegenstander op floret, het oefenwapen voor de degen. 
  • -  Op het moment dat u een idee gekregen heeft van het spel gaan we verder met opvolgende technieken en tactieken.
  • -  Het spel wordt complexer en daarmee spannender. 
  • -  Na een aantal maal doorwisselen en tips en trucs stappen we over op de degen. Hierbij schermen we met elektrische aanwijsapparatuur in Arnhem, net als bij officiele wedstijden gedaan wordt. 
  • -  We schermen een aantal partijen waarbij de deelnemers coaching krijgen om zichzelf te verbeteren. 
  • -  Vervolgens zijn we er klaar voor. We gaan een wedstrijdje schermen waarbij we de resultaten noteren. Wie is de beste?? (afhankelijk van de groepsgrootte en wensen doen we dit in individueel of teamverband)
Een sfeervolle ambiance De instructeurs zorgen voor een goede ambiance die schermen ademt. Een goede presentatie van het schermmateriaal waardoor u direct uitgedaagd wordt om letterlijk en figuurlijk ‘de handschoen op te pakken’.
 

Evaring

Onze instructeurs hebben zeer veel ervaring met het schermen en geven van workshops. Deze instructeurs hebben zelf op wereldniveau geacteerd. Oud bondscoaches en oud internationals doorzien door hun ervaring direct hoe u als schermer in elkaar steekt. Buiten deze hoge technische ervaring zijn zij ook goed in staat om te anticiperen op de groep. Deze kwaliteiten zorgen er voor u voor dat u een unieke ervaring krijgt en nog lang terug zal denken aan uw eerste schermpasjes
 

Veiligheid

Ons materiaal is van uitstekende kwaliteit en voldoet aan de internationale veiligheidsnormen (FIE keurmerk).
 

Kledingadvies

Alle deelnemers krijgen een schermvest, handschoen, wapen en masker in gebruik.
U neemt zelf sportkleding mee (trainingsbroek, T shirt en zaalsportschoenen).
top